Počet položek: 0 0,- Kč
Postele
Rošty
Matrace
Polštáře a lůžkoviny
Nábytek
Sklopné postele
Spací patra
Vestavěné skříně
Doplňky
Akce
Slevy až 50% - výprodej

ROŠTY

Jaký zvolit správný rošt?

 
Jaký rošt, do jaké postele, pro koho a pro kterou matraci? Rošt – je to na čem v posteli leží matrace, může být jednoduchý a levný, nebo taky složitý a drahý. V nabídce jsou rošty lamelové , segmentové, laťkové , případně desky s perforací.
 
Rošty rozlišujeme buď pevné nebo polohovací. Pokud rádi čtete v posteli a potřebujete podepřít záda nebo chcete ulevit unaveným nohám zvednutím do výše, vyberete si polohovací lamelový rošt. (může být s pevnými i pohyblivými lamelami). Jednodušší rošt má polohování pouze pro hlavu nebo nohy. Složitější rošty umožňují více poloh jak pro hlavu, tak pro záda i nohy. Většinou se však již nejedná o rošt s ručním nastavením, ale o rošt s motorkem. Polohovací rošty vyžadují pružnější matrace, aby lépe kopírovaly pohyb celého roštu.
  • Lamelové rošty mají lamely uchycené v pohyblivých plastových nebo pryžových (kaučukových) kloubech. Podle toho, jak je zatížíme, se lamely v kloubech roštu pohybují a natáčejí a tím se ideálně přizpůsobují tvaru těla. Kvalita lamelového roštu závisí na počtu lamel, na způsobu jejich uchycení k rámu, zda je možné nastavit pružnost lamel podle váhy a přání spáče, pro jaké zatížení (váhu ležícího člověka) je lamelový rošt určen apod.
  • Segmentové rošty představují novinku v oblasti zdravého spánku a komfortu. Unikátní konstrukční řešení zvyšuje elasticitu a odpružení každého segmentu a umožňuje vysoce individuální (bodové) přizpůsobení matrace a tím optimální a komfortní podporu těla. Segmentové rošty jsou unikátní díky bodovému samostatnému pružení. V nezatíženém stavu nadzvednou jednotlivé segmenty matraci pro úplné vyvětrání . Segmentový rošt je určen pro nejnáročnější klienty a všechny typy matrací.
  • Laťkové rošty Vám dobře poslouží v kombinaci s kvalitní vyšší matrací. Každá jedna lať v laťkovém roštu by měla udržet celou zátež a mezery mezi latěmi by měly být do 10cm.
     
  • Desky s perforací. Ve vyjímečných případech lze matraci uložit na desku, nejlépe s otvory min. 2-5cm, hustě u sebe, tak aby zde bylo zajištěno alespoň částečné proudění vzduchu a zamezilo se tak možnosti vzniku plísní. Matrace takto umístěné je potřeba častěji větrat a otáčet.

    Nabídka roštů :

vlozit komentar

Jméno
Email ( email neni zverejnen )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace