Počet položek: 0 0,- Kč
Postele
Rošty
Matrace
Polštáře a lůžkoviny
Nábytek
Sklopné postele
Spací patra
Vestavěné skříně
Doplňky
Akce
Slevy až 50% - výprodej

POSTELE

Jakou zvolit správnou postel?

Vybíráte tu správnou postel? Zapomeňte na postele typu celočalouněných válend nebo letiště, neboť kvalita matrací v nich bývá pochybná. Jen vyjímečně bývají ortopedické, mají krátkou životnost a není jim umožněno větrání a otáčení. Chcete-li ublížit sobě, nebo dětem, nechejte je trvale spát na nekvalitní válendě.
Pokud však chcete zdravě spát, vždy uvažujte o koupi kostry postele, a do ní pak vložte lamelový či laťkový rošt a především kvalitní ortopedickou matraci.
 
Nejlepším materiálem pro výrobu postele je masivní dřevo.  Konstrukce postele by měla být pevná, dostatečně masivní s kvalitním kováním. Minimální délka postele by se měla rovnat délce spáče plus 20 cm . Minimální šířka postele pro jednolůžka by měla být 90cm. Pokud jste vyšší postavy, širší postel bude pro Vás vhodnější. Standartní rozměry dvoulůžek jsou 160x200, 180x200 a u některých postelí i 200x200. Pokud patříte mezi dlouhány, není problém postel vyrobit v délce 210 nebo 220cm.Výška lehací plochy postele by měla být v rozmezí 45 - 60cm, tak aby se Vám pohodlně vstávalo z postele. Postel by měla mít  rošty i matrace, vybrané "na míru" každému spáči.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace